Ontstaansgeschiedenis
Mountainbiking is een geweldige sport. En dan met name de `gravity’ varianten daarvan; Freeride, Enduro, Pumptrack, Slopestyle, DH, etc.
In het gebied Alkmaar/Amsterdam/Haarlem is er vanaf eind jaren 90 altijd een hechte groep `Freeriders’ geweest die mogelijkheden voor het beoefenen van deze varianten van de sport in de eigen regio heeft willen creëren.
Steunend op de gastvrijheid van SnowPlanet is het werk van de `Freeriders’ bestendig geworden in de vorm van een vaste locatie. Voor West Nederlandse begrippen is er een aantal machtige trails aangelegd op het terrein direct naast de skihal van SnowWorld. Bikepark Spaarnwoude is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardig bikepark. Jong en oud, beginner en gevorderde komen in het park aan hun trekken. Stichting Bikepark Spaarnwoude is in het leven geroepen om deze mooie ontwikkelingen beter te kunnen organiseren en reguleren.
Stichting Bikepark Spaarnwoude
Toen het park een aantal jaren bestond werd het tijd om volwassen te worden. Door een stichting te worden kunneXn wij als een officiële organisatie naar buiten treden in contact met gemeenten, sponsors en donateurs. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid een ANBI status aan te vragen. Hierdoor zijn donaties deels aftrekbaar van de belasting!
De stichting heeft ten doel
- Het beheer van de bestaande trails
- De ontwikkeling van nieuwe trails
- Het ondersteunen van mountainbike evenementen
- Het verbeteren, uitbreiden van de `gravity’ Mountainbike sport in (West) Nederland
- Het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn
Bestuur
Het huidige bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zij werken, samen met de vrijwilligers van het bouwteam, aan het park en zetten zich in voor de promotie van Gravity Mountainbiking in Nederland.
- Voorzitter: Sebastiaan Haaker
- Secretaris: Almar Kesler
- Penningmeester: Michael Nemec
Beleidsplan
Wil je weten hoe de stichting ervoor staat en wat de plannen zijn? Lees dan HIER het beleidsplan van 2017.